Här i Funäsfjällen finns ett av Europas bästa skoterområden. Våra leder sträcker sig över 610 kilometer, och en tredjedel av turerna går över högfjället. Vi har också två friåkningsområden. Här kan hela familjen uppleva fjäll, björkskogar och dalgångar genom varierande, välpreparerade skoterleder. För att få tillgång till dem behöver du ett giltigt Fjällpass Skoter. Du kan förvänta dig att säsongskort gäller från mitten av december till slutet av april.

Genom att köpa Fjällpass Skoter får du tillgång till områdets skoterleder. Du bidrar också till att bevara en långsiktigt hållbar närmiljö. Läs mer om våra Fjällpass och Ledbolagets arbete här.
Vi använder inte dekaler, utan söker på skoterns reg-nummer när vi gör ledkontroller. Fjällpass Skoter är knutet till skotern och reg-numret.

Folkbokförda i Härjedalens Kommun vänligen kontakta oss på Funäsfjällens Ledbolag för betallänk.


Fjällpass Skoter 2023/24
1 dag 340:-
2 dagar 660:-
3 dagar 800:-
4 dagar 890:-
5 dagar 960:-
6 dagar 1040:-
7 dagar 1100:-
Säsongskort 2690:- (köp före 1/12 2150:-)

appen hittar du aktuell information om områdets leder. Du ser om en sträcka är tillfälligt avstängd på grund av höga flöden, snöbrist, rensamling, jakt eller liknande. Där kan du också läsa om de olika turernas omfattning och se var på leden du befinner dig. Alla våra Fjällpass går att köpa direkt i appen.  

I Funäsfjällen var vi först med att reglera skoteråkning, vilket betyder att det endast är tillåtet att köra på lederna (och i friåkningsområdena). Läs mer i föreskriften till skoterregleringen >>

När du köper Fjällpass Skoter ingår skoteråkning i Storsjö/Ljungdalen, det ger totalt 610 km skoterled. För dig som löser ett säsongskort ges möjlighet att under fem tillfällen åka på Västjämtlands skoterleder. Läs mer om samarbetet med Väsek >> För att nyttja dina tillfällen på Väseks leder, så mejla oss på info@funasfjallensledbolag.se
Ett säsongskort ger dig också halva priset på 1-3-dagars kort i Lofsdalen. Du gör ditt köp på Tännäs Fiskecentrum eller Karins Sportbod. Karta över Lofsdalens skoterleder >>

Utsnitt ur skoterledskartan

Skoterkartan finns att hämta hos:
OK/Q8, Pro Engine, Motor & Fritid, Bybua, Hamra Livs, Baggården/Fjällriket Messlingen, ”Macken” Bruksvallarna, Tännäskröket, Sportladan och Tännäs Fiskecentrum.
Den är gratis mot uppvisande av Fjällpass Skoter, som du köper i appen Spår och Leder Funäsfjällen eller på vår webb.

Läs om våra Skoterpärlor på Destination Funäsfjällens hemsida.