Funäsfjällens vandringsmöjligheter är oändliga. Här finns dagsturer för alla – korta, enkla barnvänliga leder och längre mer krävande turer för den erfarne vandraren. Gemensamt är att alla leder är tydligt skyltade och lätta att följa. Västra Härjedalens Bygdesamrådsgrupp – de sju byalagen i Funäsfjällen förvaltar Guld- och KulTurer, som sköts om av Funäsfjällens Ledbolag.

Du behöver inget Fjällpass för att vandra, men kan skänka ett bidrag till Bygdesamrådsgruppen. Genom ett bidrag hjälper du till att bevara långsiktigt hållbara vandringsleder.


Du kan också skänka ett bidrag via Swish: 123 379 6612.

appen hittar du aktuell information om områdets leder. Du ser om en sträcka är tillfälligt avstängd på grund av höga flöden, snöbrist, rensamling, jakt eller liknande. Där kan du också läsa om de olika turernas omfattning och se var på leden du befinner dig. Alla våra Fjällpass går att köpa direkt i appen.  

En karta med vandringens Guldturer och Kulturer, ihop med alla cykelleder finns gratis att hämta hos de flesta hotell, anläggningar och serviceställen i området. Här hittar du den som pdf, Cykel- & Vandringskarta 2024 >>

Medfinansiärer för underhåll av Guldturer och Kulturer: Bent Fastighets AB, Funäsdalsmäklarna AB, Berghaupt Konsult AB, Alfta Pall AB, Lars Ingman Consulting AB, NB Oljor AB, KACE AB, Höjers Transport & Fordonskonsult AB och Medkay Konsulting AB.