I Funäsfjällen finns 180 kilometer varierad ledcykling i storslagen, unik fjällmiljö. Här kan du uppleva högfjällets vidder och björkskogens slingrande stigar på omskötta leder. Du hittar allt från enkla, familjevänliga turer till längre och mer utmanande leder. För att få tillgång till dem behöver du ett Fjällpass Cykel.

Genom att köpa Fjällpass Cykel får du tillgång till områdets cykelleder.
Du bidrar också till att bevara en långsiktigt hållbar närmiljö. Läs mer om våra Fjällpass och Ledbolagets arbete här


Fjällpass Cykel 2022
1 dag 100:-
2 dagar 200:-
3 dagar 300:-
4 dagar 400:-
5 dagar 500:-
6 dagar 600:-
7 dagar 700:-
Säsongskort 900:-
Barn 7-17 år betalar halva priset på alla Fjällpass Cykel

appen hittar du aktuell information om områdets leder. Du ser om en sträcka är tillfälligt avstängd på grund av höga flöden, snöbrist, rensamling, jakt eller liknande. Där kan du också läsa om de olika turernas omfattning och se var på leden du befinner dig. Alla våra Fjällpass går att köpa direkt i appen.  

BRUKSVALLARNA –
RAMUNDBERGET

1 Rullskidbanan 8 km

Startplats: stadion Bruksvallarna/ dagparkering Ramundberget.

Vill du känna fartvinden i Ljusnans dalgång så är det här rätta leden för dig. En asfalterad sträcka med vackra fjällvyer som binder ihop Bruksvallarna och Ramundberget. Rullskidåkning längs leden.

130 Klinkenrundan 12 km

Startplats: Dagparkering Ramundberget.

En klassisk tur för hela familjen. Lättcyklad med stor fjällkänsla bland fäbodar, hängbroar och med Ljusnans rinnande vatten som färdkamrat. Utsikt över Skarsfjället. Vandring längs leden. 

141 Mittåkläppsvägen 10,5 km 

Startplats: Fålåtjärn. turen går medsols.

En tur till Funäsfjällens mest besökta och ikoniska fjäll, Mitt- åkläppen. Tuff cykling uppför, men sett till underlaget mycket lättcyklad

144 Fålåtjärnsrundan 4,5 km 

Startplats: Fålåtjärn. turen går medsols.

En hänförande utsikt över Mittåkläppen och knotig fjällbjörkskog upplevs på denna lättcyklade tur. Dubbla spår ger möjlighet att cykla bredvid varandra. Vandring längs leden.  

145 Gruvstugerundan 9 km

Startplats: Fålåtjärn. turen går medsols.

Varierad och kuperad tur bland gamla gruvor och sätrar. Du får en blandning av utmanande terräng och lättcyklade bitar att njuta av på dubbla spår. Vandring längs leden.  

MESSLINGEN

230 Stadsåslingan 8 km 

Startplats: Baggården

Forsande bäckar följer dig på turen i Messlingens varierande landskap. Stigar, grus- och fyrhjulingsvägar bjuder på fartfylld cykling.  

231 Ruvallsslingan 11 km

Startplats: Baggården.

Strålande utsikt mot Anåfjällsmassivet. Både utmanande cykling och lättare mys-sträckor på denna tur i Messlingens vackra fjällandskap. 

FUNÄSDALEN –
LJUSNEDAL

2 Vivallslänken 17,5 km 

En lättcyklad långtur som binder samman Funäsdalen och Bruksvallarna. Du bjuds på en blandning av singeltrack, grusväg och asfalt. Bra möjligheter till en fika. 

3 Skyddsvallen 2 km 

Startplats: IP Funäsdalen/ Eriksgården

Lagom lätt stigcykling som tar dig emellan cykelparken och spåren vid IP och Röstberget. En bra sträcka för uppvärmning eller nedvarvning efter en dag på lederna. 

330 Kåvanrundan 9,5 km

Startplats: IP Funäsdalen.

Finn ett flow tillsammans med Ljusnans strömmande vatten som både ger och kräver energi. Utmana din skicklighet på denna lekfulla sträckning. 

331 Ljusnanturen 9,5 km 

Startplats: IP Funäsdalen.

En lekfull runda där du lätt hittar ett flow när du cyklar uppströms längs Ljusnans norra strand och tillbaka. Slingrande och lagom teknisk i skuggan av Funäsdalsberget. 

332 Röstbergsleden 9,5 km 

Startplats: IP Funäsdalen.

Det som går upp, går också ned. Kuperad och rolig led med inslag av tekniska partier och delar med härligt flow. Utmanande uppförsbacke som avslutning. Vandring längs delar av leden.

333 Röstberget Gravel 11 km 

Startplats: IP Funäsdalen.

Upptäck Funäsdalens nejd från sadeln. Naturskön grusvägscykling med gott om fikaplatser och möjlighet till badpauser. Perfekt för hela familjen. Här tar du dig runt med en vanlig cykel, dock inte landsvägsracer. 

334 Kraftgatan 6,5 km 

Startplats: IP Funäsdalen.

Kuperad skogsrunda med fjällutsikt. En rolig led med inslag av tekniska partier och delar med härligt flow. Perfekt för en kortare kvällsrunda. Vandring och ridning längs delar av leden, var uppmärksam. 

335 Funduro 2,5 km 

Startplats: IP Funäsdalen.

Lekfull Lekfull utförskörning med berms. Några små hopp om du satsar med fart som följs av en inspirerande och kul uppförskörning. 

336 Panoraman 5,5 km 

Startplats: IP Funäsdalen.

Mysig högfjällscykling på nästan 1000 meters höjd omringad av Funäsfjällens alla toppar. Maskingrävda sträckor varvat med slingrande naturstig på bergknallar och ryggar. 

337 Bergspasset 5 km 

Startplats: IP Funäsdalen.

Utmanande högfjällscykling med vidunderlig utsikt. Njut av fokus och flow mellan stenar och svängar på naturliga ryggar och bergknallar. 

TÄNNÄS

430 Tännäslänken 4,5 km 

Startplats: Tännäs kröket/Fiskecentrum/Härjebrygg.

Cykla längs vackra ängar inramat av gärdsgårdar och förbi ett känt fiskecentrum genom den frodiga barrskogen på denna tur mellan Tännäs by och Tännäskröket. 

432 Hemkröket runt 6,5 km 

Startplats: Tännäskröket

Börjar lätt med härlig flytig cykling utför, leden går förbi linbanan, sedan följer en längre stigning, men när det vänder neråt igen så lyft blicken och njut av den vackra utsikten. Leden avslutar med lättare och rolig cykling tillbaka via flowbanorna i Tännäskröket. 

TÄNNDALEN –
FJÄLLNÄS

Tänndalslänken 27 km 

Ta dig mellan Fjällnäs och Funäsdalen på vackrast möjligast vis. Denna led låter dig upptäcka små dolda grusvägar och gamla körvägar, dessutom bjuds du på fina fjällvyer. 

536 Tännårundan 5 km 

Startplats: Tänndalen skiloge. Lättcyklad varierande MTB led för hela familjen slingrande längs både södra och norra sidan av vackra Tännån i Tänndalen.

537 Rappleden 5 km 

Startplats: Tänndalen skiloge. En utmanande start som ger en brusande belöning och en av fjällens mysigaste fikaplatser längs Anderssjöåfallet. Följ Tänndalslänken till Strandgården och sedan Rappleden tillbaka mot Hamra Delvis ny dragning. 

538 Kroktjärnsrundan 7 km 

Startplats: Parkeringen ovanför trandgården. Upptäck det vidunderliga kalfjället från cykelsadeln och belönas med hänförande utsikt mot bland annat Vigelfjällen. En fin tur att cykla tillsammans. Vandring längs leden.