I Funäsfjällen finns 180 kilometer varierad ledcykling i storslagen, unik fjällmiljö. Här kan du uppleva högfjällets vidder och björkskogens slingrande stigar på omskötta leder. Du hittar allt från enkla, familjevänliga turer till längre och mer utmanande leder. För att få tillgång till dem behöver du ett Fjällpass Ledcykling.

Genom att köpa Fjällpass Ledcykling får du tillgång till områdets cykelleder.
Vill du cykla både liftburet och på led köper du Fjällpass Cykel >>

Du bidrar till att bevara en långsiktigt hållbar närmiljö. Läs mer om våra Fjällpass och Ledbolagets arbete här

Folkbokförda i Härjedalens Kommun vänligen kontakta oss på Funäsfjällens Ledbolag för betallänk.


Fjällpass Ledcykling 2024
1 dag 150:-
2 dagar 280:-
3 dagar 390:-
4 dagar 490:-
5 dagar 590:-
6 till 8 dagar 680:-
Säsongskort 1100:-
Säsongskort köp innan 31/5 950:-
Barn 7-17 år betalar halva priset på alla Fjällpass Cykel

appen hittar du aktuell information om områdets leder. Du ser om en sträcka är tillfälligt avstängd på grund av höga flöden, snöbrist, rensamling, jakt eller liknande. Där kan du också läsa om de olika turernas omfattning och se var på leden du befinner dig. Alla våra Fjällpass går att köpa direkt i appen.  

Sveriges största cykelarena på ett och samma Fjällpass. Tack vare ett spännande samarbete mellan oss på Funäsfjällens Ledbolag, Tänndalen, Ramundberget och Funäsdalsberget presenterar vi sommaren 2023 en större cykelupplevelse. I det nya passet som vi kallar Fjällpass Cykel ingår all ledcykling och alla sommaröppna liftar i hela Funäsfjällen. Totalt 180 kilometer cykelleder, 31 leder i cykelparker och 3 liftanläggningar. Läs mer om samarbetet Fjällpass Cykel >>

Vår cykelkarta ihop med vandringens Guldturer och Kulturer finns gratis att hämta hos de flesta hotell, anläggningar och serviceställen i området. Här hittar du den som pdf, Cykel- & Vandringskarta 2024 >>

BRUKSVALLARNA –
RAMUNDBERGET

1 Rullskidbanan 8 km

Startplats: Bruksvallarna Arena/ Dagparkering Ramundberget.
Skyltad riktning: Båda håll

Vill du känna fartvinden i Ljusnans dalgång så är det här rätta leden för dig. En asfalterad sträcka med vackra fjällvyer som binder ihop Bruksvallarna och Ramundberget. Rullskidåkning längs leden.

130 Klinkenrundan 12 km

Startplats: Dagparkering Ramundberget.
Skyltad riktning: Motsols

En klassisk tur för hela familjen. Lättcyklad med stor fjällkänsla bland fäbodar, hängbroar och med Ljusnans rinnande vatten som färdkamrat. Utsikt över Skarsfjället. Vandring längs leden. 

141 Mittåkläppsvägen 10,5 km 

Startplats: Bruksvallarna Arena
Skyltad: Från Bruksvallarna Arena

En tur till Funäsfjällens mest besökta och ikoniska fjäll, Mittåkläppen. Tuff cykling uppför, men sett till underlaget mycket lättcyklad10,5 km enkel väg

144 Fålåtjärnsrundan 4,5 km 

Startplats: Fålåtjärn.
Skyltad riktning: Medsols

Fin fjällcykling med hänförande utsikt över Mittåkläppen. Dy cyklar bland knotig fjällbjörkskog på denna lättcyklade tur i högfjällsmiljö. Vandring längs leden.  

145 Gruvstugerundan 9 km

Startplats: Fålåtjärn.
Skyltad riktning: Medsols

Varierad och kuperad tur bland gamla gruvor och sätrar. Du får en blandning av utmanande terräng och mer lättcyklad sådan i historisk fjällmiljö. Vandring längs leden.

MESSLINGEN

230 Stadsårundan 8 km 

Startplats: Baggården
Skyltad riktning: Motsols

Forsande bäckar följer dig på turen i Messlingens varierande landskap. Stigar, grus- och fyrhjulingsvägar bjuder på fartfylld cykling.  

231 Ruvallsrundan 11 km

Startplats: Baggården
Skyltad riktning: Motsols

Strålande utsikt mot Anåfjällsmassivet. Både utmanande cykling och lättare sträckor på denna tur i Messlingens vackra fjällandskap. 

FUNÄSDALEN –
LJUSNEDAL

2 Vivallslänken 17,5 km 

Startplats: Eriksgården/Bruksvallarna Arena
Skyltad riktning: Båda håll

En lättcyklad långtur som binder samman Funäsdalen och Bruksvallarna. Du bjuds på en blandning av singeltrack, grusväg och asfalt. Bra möjligheter till en fika. 

3 Skyddsvallen 2 km 

Startplats: IP Funäsdalen/ Eriksgården
Skyltad riktning: Båda håll

Cykla längs en bit historia. Lätt stigcykling som tar dig emellan Eriksgården och lederna på Röstberget, via en skyddsvall som byggdes för att hindra stenar från berget att rulla ner mot byn.

330 Kåvanrundan 9,5 km

Startplats: IP Funäsdalen.
Skyltad riktning: Motsols

Finn ett flow tillsammans med Ljusnans strömmande vatten som både ger och kräver energi. Utmana din skicklighet på denna lekfulla sträckning. 

331 Ljusnanturen 9 km 

Startplats: IP Funäsdalen.
Skyltad riktning: Från IP

En lekfull runda där du lätt hittar ett flow när du cyklar uppströms längs Ljusnans norra strand och tillbaka. Slingrande och lagom teknisk i skuggan av Funäsdalsberget. 

332 Röstbergsleden 9 km 

Startplats: IP Funäsdalen.
Skyltad riktning: Motsols

Det som går upp, går också ned. Kuperad och rolig led med inslag av tekniska partier och härligt flow. Utmanande uppförsbacke som avslutning. Vandring längs delar av leden.

333 Röstberget Gravel 11 km 

Startplats: IP Funäsdalen.
Skyltad riktning: Medsols

Upptäck Funäsdalens nejd från sadeln. Naturskön grusvägscykling med gott om fikaplatser och möjlighet till badpauser. Perfekt för hela familjen. Här tar du dig runt med en vanlig cykel, dock inte landsvägsracer. 

334 Kraftgatan 6,5 km 

Startplats: IP Funäsdalen.
Skyltad riktning: Motsols

Kuperad skogsrunda med fjällutsikt. En rolig led med inslag av tekniska partier och härligt flow. Perfekt för en kortare kvällsrunda. Vandring och ridning längs delar av leden, var uppmärksam. 

335 Funduro 2,5 km 

Startplats: IP Funäsdalen.
Skyltad riktning: Medsols

Lekfull utförskörning med berms. Några små hopp om du satsar med fart som följs av en inspirerande och kul uppförskörning. 

336 Panoraman 4,5 km 

Startplats: Toppen av Funäsdalsberget
Skyltad riktning: Motsols

Mysig högfjällscykling på nästan 1000 meters höjd omringad av Funäsfjällens alla toppar. Maskingrävda sträckor varvat med slingrande naturstig på bergknallar och ryggar. 

337 Bergspasset 5 km 

Startplats: Toppen av Funäsdalsberget
Skyltad riktning: Medsols

Utmanande högfjällscykling med vidunderlig utsikt. Njut av fokus och flow mellan stenar och svängar på naturliga ryggar och bergknallar. 

338 Funäsdalen Bikepark 0,5 km 

Startplats: Eriksgårdens Fjällhotell
Skyltad riktning: Medsols

Kul parkområde både för små pch stora cyklister med två flytstigar som innehåller berms, ramper och velodromer.

TÄNNÄS

430 Tännäslänken 4,5 km 

Startplats: Tännäs kröket/Härjebrygg
Skyltad riktning: Båda håll

Cykla längs vackra ängar inramat av gärdsgårdar och förbi ett känt fiskecentrum genom den frodiga barrskogen på denna tur mellan Tännäs by och Tännäskröket. 

431 Tännäskrökets Cykelpark 0,5 km 

Startplats: Tännäskröket
Skyltad riktning: Motsols

Lättcyklat, tillgängligt och kul parkområde både för små och stora cyklister med två flytstigar som innehåller velodromer och små hopp med ett härligt flow.

432 Hemkröket runt 5,5 km 

Startplats: Tännäskröket
Skyltad riktning: Medsols

Cykla runt ett berg, ja närmare bestämt Hemkröket i Tännäs. Varierad rolig cykling i skog med fjällvyer där du bjuds på fint flyt via flowbanorna i slutet av turen.

TÄNNDALEN –
FJÄLLNÄS

Tänndalslänken 26 km 

Startplats: Eriksgården/Fjällnäs
Skyltad riktning: Båda håll

Ta dig mellan Fjällnäs och Funäsdalen på vackrast möjligast vis. Denna led låter dig upptäcka små dolda grusvägar och gamla körvägar, dessutom bjuds du på fina fjällvyer. 

535 Skarvleden 8,5 km 

Startplats: Högsta Hållan
Skyltad riktning: Motsols

Slingrande stig och strålande vyer utlovar en fantastisk cykelupplevelse mellan Högsta Hållan och Tänndalen. Omskött naturstig som bitvis är grävd, mitt på högfjället med makalösa vyer.

537 Rappleden 9,5 km 

Startplats: Ski Lodge Tänndalen
Skyltad riktning: Medsols

En utmanande start som ger en brusande belöning och en av fjällens mysigaste fikaplatser längs Anderssjöåfallet.

538 Östra Kroktjärn 7,5 km 

Startplats: Parkeringen ovanför Strandgården.
Skyltad riktning: Medsols

Upptäck det vidunderliga kalfjället från cykelsadeln och belönas med hänförande utsikt mot bland annat Vigelfjällen. Tekniskt utmanande. Vandring längs leden.