Funäsfjällens Ledbolag ägs av en lokal markägarförening och näringsidkare i området. Ledbolaget har till uppdrag att hållbart förvalta och utveckla Funäsfjällens spår- och ledsystem för skoter, längd och cykel. 

LEDBOLAGETS ARBETE
Vi på Funäsfjällens Ledbolag vill på ett positivt och långsiktigt sätt skapa förutsättningar för besöksnäringen att utvecklas i området. En lika viktig del för oss är att ge lokalbor, fritidshusägare och gäster storslagna fjällupplevelser. För att nå våra mål underhåller och utvecklar vi områdets spår- och ledsystem utifrån platsens förutsättningar och historia. Vi arbetar nära markägare, lokalbor, samebyar och andra näringar för att bidra till goda miljömässiga-, sociala- och ekonomiska hållbarhetsaspekter för hela Funäsfjällen. 

Under vintertid innebär det att vi i Ramundberget, Bruksvallarna, Flon, Funäsdalen, Ljusnedal, Tännäs, Tänndalen och Fjällnäs preparerar längdspår och skoterleder. Vi underhåller även skoterleder i Mittådalen, Messlingen, Brändåsen och Högvålen. Vi har också värdar ute som ser till att allting flyter på och att terrängen som vårat spår- och ledsystemet går över, håller. Innan säsongen börjar inventerar vi turerna för att förbättra skyltsystemet, förebygga skador på naturen och se över marken i området. Vi utforskar även alternativa sträckningar och utvecklar nya turer. Vårt arbete går under vintern att följa på vår Facebooksida och instagram, där vi kontinuerligt lägger ut tips och råd för olika längd- och skoterturer. I appen publicerar vi de senaste uppdateringarna om spår- och ledsystemet. 

Under sommartid provkör vi alla cykelleder i Ramundberget, Bruksvallarna, Messlingen, Funäsdalen, Ljusnedal, Tännäs, Tänndalen och Fjällnäs innan de öppnar för säsongen. Vi inventerar och förbättrar turernas skyltsystem, spång- och gruspartier. Vi förebygger markskador och ser över naturen kring lederna. Vi provar också nya turer, testar oss fram i varierande terräng för att hitta kompletterande leder till vårt nuvarande system. På vår Facebooksida och instagram lägger vi ut en del tips och råd under cykelsäsongen och i appen publicerar vi senaste nytt om vårt spår- och ledsystem. 

ORGANISATION
Funäsfjällens Ledbolag har fyra anställda och en styrelse på sju personer. Vårt arbete för närområdet, underhåll och utveckling av spår- och ledsystemet möjliggörs av intäkterna från våra Fjällpass.

KONTAKT
Mejla oss frågor, tips eller önskemål på:
info@funasfjallensledbolag.se

en_GBEnglish (UK)